sreda, 5. april 2017

Vsi psi potrebujejo pasjo družbo

Veliko Diegovih težav izhaja iz njegove velike želje po druženju s psi. Če mu stik s psi ni dovoljen, v njem raste frustracija, ki na koncu vodi v reaktivnost. Dokler sva bila v Sloveniji, sva z veliko podpore in pomoči številnih lastnikov psov to frustracijo uspešno odpravljala. Napredek je bil hiter in skokovit. Potem pa se nama je zgodila izolacija.

Diego in njegov najboljši prijatelj Popo raziskujeta.

Namesto rednih srečanj skoraj vsak dan s tudi več prijatelji naenkrat, se zdaj srečuje le z dvema pasjima puncama enkrat ali dvakrat na teden. Posledica pomanjkanja stikov s psi je bilo poslabšanje vedenja, ki se odraža kot histerično lajanje, cviljenje in zaganjanje, ko vidi psa. Ker vem, kako zelo potrebuje svoje pasje prijatelje, izkoristiva vsak obisk v Sloveniji za srečanje z njimi.



Tako sem za Diegov rojstni dan namesto torte organizirala srečanje z njegovim najboljšim prijateljem – tibetanskim mastifom Popotom. Tudi Popo je bil Diega neskončno vesel in ga je na presenečenje vseh navdušeno vabil k igri. Po kratki igri sta skupaj raziskovala, ovohavala travo, se spet malo igrala in čofotala v vodi. Prav neverjetno je opazovat srečo in navdušenja psa, ki po dolgem času sreča svojega starega prijatelja.



Čeprav nas večina razume in priznava pasjo potrebo po druženju s sebi enakimi, še vedno pogosto podcenjujemo njen pomen. Druženje s predstavniki svoje vrste, vključenost in sprejetje v skupino svojih vrstnikov je za pse tako pomembno kot hrana in voda. Zato, če se le da, čim večkrat omogočite svojemu psu druženje z njegovimi prijatelji. Vendar ne pretiravajte z igro ali dolžino sprehoda, bolje je izpeljati srečanja večkrat in za krajši čas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar